Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sağ el 3 parmak kullanımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

sağ el 3 parmak kullanımı

arkadaşlar bassa başlayalı çok bi zaman geçmedi sağ elimi 2 parmak olarak kullanıyordum ama Cliff Burton gibi amcaların şarkılarını çalmak için 3 parmak çalmak cok daha rahat 3 parmak calmaya çalısıyorum ama parmaklarım hep üst tele deyiyor bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

sstandart herzaman 2 parmaktır çünkü bass parçaların %90 4 4 lük olduğu için 2 parmak tam oturur böylece rahat edersin 3 parmakla ritim kaçırabilirsin , ayrıca parmaklarının üst tele değmesi normal mesela re teline vurucaksın re teline vurduğunda la telinede elin carpcak normali böyle ama la telinden ses gelmicek...

Yorum

i love 2 parmak 3.parmağı sadece üstteki 2 tele uygulayabiliyorum kalan 2si 2parmak.

Yorum

Merhaba dostum,
        ben bütün parmaklarımı kullanabiliyorum. Nasıl dersen ?

şimdi bir parmak çalıştırması tabı yazayım sana burda.

E --- 1----2---3---4---

Bunu çalmak için sol elimizdeki 1 -2-3 ve 4. parmakları basıyoruz değil mi ? eğer burda 1. perdeye işaret parmağınla basıyorsan sağ elinde de işaret parmakla çalmayı dene. İlk zamanlarda garip bir ton alıyorsun ama sonradan nasırlığı oluyor ve sağlamlaşıyor Daha düzgün ton çıkıyor.

Yorum

kaliteli olucapını sanmıyorum benim bildiğim çoğu basscı ve en kaliteli bassclılar hep 2 parmak hem daha net hem daha hızlı 4 parmağın gereği ya da 3 parmağın gereği nedirkiş

Yorum

standart olarak herkes 2 parmak kullanıyor fakat cok iyi prof adamlarda gördüm mesela 4 parmak kullanan basscılar var

Yorum

Çok seri çalınacak parçalarda bence ihtiyac olması gerekir
              Çok şükür 4 parmağımıda kullanabiliyorum Baş parmağıda kullanıyorum fakat pek istediğim tonu vermiyor ya da verdiremiyorum

Yorum

aslında sadece sololarda değil hızlı ritimleri olan şarkılar da var 3 parmakla çok daha rahat çalınabilir

Yorum

slapte serçe parmağımı kullanmama rağmen yüzük parmağımı kullanırken serce parmağımda kayıyor

Yorum

Cliff Burton sololarını çok rahat atabilirsin 2 parmakla. Ben basa başladıktan 3 hafta sonra falan pulling teeth'i gitara bakmadan çalıyodum aynı hızda.

Yorum

W4rlock isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Cliff Burton sololarını çok rahat atabilirsin 2 parmakla. Ben basa başladıktan 3 hafta sonra falan pulling teeth'i gitara bakmadan çalıyodum aynı hızda.
                      aynen sanırım cliff de 2 parmak kullanıyordu genelde

Yorum

h.mert isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        aynen sanırım cliff de 2 parmak kullanıyordu genelde
                        evet dostum. ama tempo düştüğünde solo bittiğinde ve bi düzene geçtiğinde şarkı 3ncü parmağa geçiyodu daha hızlı ve baskın ses vermek için. lömbür lömbür çalardı rahmetli..

Yorum

ben 5 parmak çalıyorum nasılmı mesela e - fa (1.parmak) fa# (2.parmak) sol (3.parmak) sol# (4.parmak) la (5.parmak ) ... 2 parmakla çalın sunu ben boş konusmayayım sizde rahat edin herkez mutlu olsun...

Yorum

bilader o senin sorunun kontrol etmeyi biliceksin. Yavaş yavaş başla sonra hızlandır o zaman oturucaktır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X